Objevte opravdové výhody litinového nádobí

Na své oblíbené nádobí si snadno zvyknete a není zrovna jednoduché, když přijde čas na výměnu. To se vám s litinovým nádobím nestane, protože je vysoce odolné a vydrží po mnoho let.

Litinová úprava není žádný moderní výstřelek, používá se již několik desítek let a stala se osvědčeným materiálem.

Je ideální pro pomalé dušení a také pro opékání. V litinových hrncích připravíte skvělé boloňské ragů nebo pečené maso. Menší velikosti se hodí k přípravě paštik nebo dezertů. V případě, že se nechcete spokojit s kupovaným pečivem, dejte přednost domácí přípravě v litinovém hrnci. Ano, v litinovém hrnci opravdu upečete i chleba. Opravdu to stojí za vyzkoušení. Poklice udrží vlhkost a těsto se tak při pečení nevysuší. 

Na vnitřní straně poklice se sráží vlhkost, při přípravě omáček se tak udrží veškerá šťáva a vůně. Při přípravě budete potřebovat minimum vody, pokrm bude krásně provoněný a zachová si veškeré vitamíny.

Litinové nádobí má odolný povrch, lépe se tedy udržuje a do vaření se neuvolňují škodlivé látky.

Povrch je extrémně odolný a velmi snadno omyvatelný, což při velkém provozu v kuchyni určitě oceníte. Vzhledem ke způsobu výroby má litina vždy masivní stěny, skvěle tak akumuluje teplo a je tedy energeticky úsporná. Povrch rychle reaguje na změny teplot a nepřipaluje se na něj připravovaný pokrm.

Víte jaká je další přednost litinové úpravy? Moc pěkný estetický vzhled. Pokrm můžete v litinovém hrnci rovnou servírovat na jídelní stůl. Díky silným stěnám se pokrm udrží dlouho v teple a další nášup bude mít tu správnou teplotu.

Zaručenou kvalitu máte při nákupu litinových hrnců značky Staub, jejichž produkty jsou známé také pod názvem Fontignac či Zwilling.

Nákup litinových hrnců berte jako investici, protože vám vydrží na celý život.

Drobná rada na závěr. Abyste šetřili energii, použijte varnou plotýnku se stejným nebo menším průměrem.