Jak si zajistit kvalitní a čistý vzduch po celý rok

Investice do čističky a zvlhčovače vzduchu se opravdu vyplatí, protože čistý vzduch je základ zdravého domova a celé vaší rodiny.

Výběrem kvalitní čističky a zvlhčovače vzduchu si zajistíte zdravý přísun vzduchu po celý rok. Nepodceňujte tyto domácí pomocníky, protože na kvalitě vzduchu který dýcháte vy a vaše rodina, závisí také celkové zdraví organismu.

Na co se tedy zaměřit při výběru správného produktu?

Čističky vzduchu odstraňují alergeny a pomáhají tak při alergii a astmatu. Pylová sezóna dokáže velice znepříjemnit několik týdnů. Když se zvedne vítr před deštěm, všechen prach a pyl se dostane do místnosti. V zimním období v době chřipkového onemocnění je potřeba v domácnosti neustále zajišťovat čistý vzduch. Určitě znáte velmi dobře situaci, když onemocní jeden člen rodiny a nachlazení poté dlouho putuje postupně v celé rodině. Bakterie jsou v čističce nejen zachyceny ve filtru, ale také zničeny pomocí ultrafialového světla. Máte tedy naprostou jistotu důkladně vyčištěného vzduchu.

 Čistička vzduchu AirFresh Clean

Zvlhčovač vzduchu je další důležitou součástí při starosti o zdraví domova.

Správná vlhkost vzduchu je velice důležitá pro zachování zdravého a silného dýchacího systému. V zimních měsících nevětráme tak často a intenzivně jako v létě a zvlhčovač vzduchu nám pomůže udržet kvalitní vzduch v místnosti. Suchý vzduch v místnosti nutí k neustálému kašli a působí tak nepříznivě na dýchací cesty. 

Další kritéria pro výběr vyhovujícího přístroje

Tichý chod vybírejte pokud chcete používat spotřebič v noci nebo v místnosti kde bude spát přes den miminko. Výkon vybírejte podle velikosti místnosti, kde bude spotřebič umístěný. Časovač je výborný pomocník a přístroj tak můžete používat přesně podle vašich potřeb. Přehledný digitální display se snadným ovládáním si velmi snadno osvojí celá vaše rodina. 

Pořídit si můžete také čističku a zvlhčovač vzduchu v jednom přístroji.

Aby zvlhčovač mohl správně fungovat, je u něj potřeba čas od času vyměnit filtr. Sami poznáte, kdy je čas pro výměnu. Starý filtr bude špinavý a zašlý.  

Všechny přístroje jsou lehké a můžete je snadno přemísťovat podle potřeby. Navíc vypadají moderně a budou tedy stylovým doplňkem vaší domácnosti.