Ventilátory, ochlazovače a klimatizace - Čím se letos necháte zchladit vy?

Tak už je to tady zase. Na letní sluníčko se všichni těšíme celou zimu, ale občas nás udolá a potřebujeme se ochladit.

Variant je na trhu několik. Shrnout je však můžeme do tří hlavních kategorií: ventilátory, ochlazovače a klimatizace.

Zdá se vám, že všechny přístroje se odlišují pouze v množství funkcí a výkonu? Není tomu tak. Pojďme si vysvětlit, jaký je v nich rozdíl a jak vybrat přesně to, co potřebujete.

To nejdůležitější při výběru přístroje je efekt chlazení.

 Ventilátor rychle sníží teplotu v místnosti, ale po vypnutí bude teplota opět rychle stoupat. Hodí se tedy spíš do místností, kde netrávíte tolik času. Určitě ho využijete v kuchyni při vaření nebo v domácí dílně při práci. Ventilátory jsou také jednou z nejlevnějších variant. Kvalitnější zpracování, a tedy i vyšší ceny pak očekávejte u kovových ventilátorů, které však mají delší životnost.

Stojanový ventilátor MSV-3.1 DMS Germany 3v1

Ochlazovače se vyznačují tichým chodem a umí udržet stabilní teplotu. 

Mobilní ochlazovač 4v1 DMS Germany

U klimatizace počítejte s vyšší finanční investicí, ale zase ji můžete využívat celoročně na ochlazení a zahřátí místnosti. Klimatizací můžete vychladit místnost až na 16°C a vytopit na 32°C. Zajistíte si tedy příjemnou teplotu v létě na spaní nebo v zimě na zahřátí po dlouhé procházce.

DMS Germany MK-9000 mobilní klimatizace 3v1

Je tedy ideální do všech prostorů a třeba i na chatu.

 

Na co se dál zaměřit při správném výběru?

Základem je vybrat si předem místo, kam ventilátor, ochlazovač či klimatizaci umístíte. Některé z nich potřebují dostatek místa. Zařízení se silným výkonem nesmí směřovat na místo kde trávíte čas, jinak si koledujete o nachlazení. V kanceláři vám může spotřebič způsobit letecký den všech vašich dokumentů. A určitě nebude příjemné, když vám budou neustále u čtení knížky šustit stránky odloženého časopisu.

Zamyslete se také nad tím, zda budete spotřebič chtít přemisťovat. Ventilátor je lehký, ochlazovač a klimatizace by měla mít kolečka pro snadnější přesun.

 

Tip pro vás:

Při výběru místa pro přístroj také berte v úvahu délku přívodního kabelu a umístění elektrických zásuvek v místnosti.

 

A co tedy ty funkce?

Ventilátor je ideální domů i do kanceláře. Nízká hmotnost a nastavitelný směr ventilátoru, zajistí snadný přesun a ochlazení přesně tím směrem, kterým budete potřebovat. Stojanový ventilátor má výhodu nastavitelné výšky. Některé modely navíc umožňují větrák sejmout ze stojanu a použít jako podlahový ventilátor. Díky tomu je ideální na sbalení na chatu, protože i na dovolené si přece můžete udělat příjemné prostředí.

Ochlazovače mají často také funkci čističky vzduchu, což je výborné řešení pro alergiky. Těm se lépe dýchá chladnější vzduch. Čistička navíc zachytí pylová zrna, která jsou silným alergenem. Dostatečně velká nádrž na vodu a tichý chod, zajistí příjemné chlazení během dne i v noci.

Klimatizace se vyznačuje nízkou spotřebou energie. Zajímavým způsobem jsou multifunkční spotřebiče, které zahrnují několik funkcí v jednom přístroji. Jsou dražší, ale stále levnější, než pořízení spotřebiče na každou funkci zvlášť.

Větrák s regulací výkonu, zajistí vyhovující prostředí podle momentálních potřeb.

Spotřebiče si můžete vybírat v různě barevných provedeních. Zařízení se tak stane pěkným designovým prvkem domácnosti.

Dálkové ovládání je prima bonus, jen si najít to správné a hlavně jediné místo na odkládání. To už je na vás.

Nemáte doma už místo na velký větrák? Nevadí, nabízíme i sloupové provedení.

 

Máte nějaký konkrétní dotaz? Potřebujete poradit s výběrem? Napište nám třeba zde na chatu, rádi se vám budeme věnovat!